Levend- en (Droog) Bloed Analyse is een methode om de kwaliteit van het bloed in levende toestand te bestuderen met behulp van een microscoop. Hierdoor kun je verstoringen en afwijkingen in zien, die tot allerlei klachten leiden (bijv. vermoeidheid , darmproblemen en ook tekort aan bepaalde vitamine en mineralen.)

Levend- en (Droog) Bloed Analyse geeft een goed beeld van het gezondheidssituatie van een persoon in een bepaalde tijdstip. Deze informatie is nuttig bij het opstellen van een behandelplan en voor het begeleiden van een ziekteproces. Klachten en het ontstaan van ziektebeelden kunnen hierdoor in vroege stadium voortijdig getraceerd worden.

Werkwijze

Door middel van een vingerprik worden enkele druppels bloed op een object glaasje aangebracht en afgedekt met een dekglaasje onder de microscoop gelegd. De microscoop is aangesloten op een laptop zodat het goed te bestuderen is. Als cliënt kun je mee kijken in jou binnenwereld en het proces geheel volgen. Mocht verdere onderzoek nodig zijn dan kan ik nader onderzoek doen of eventueel doorverwijzen.

Reële inzicht in jou binnenwereld

Met de LBA krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar het kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Waarden die met dit onderzoek naar boven kunnen komen zijn onder andere:

  • Vitaminen- en mineralentekorten
  • Darm- en leververstoring
  • Vrije radicalen en toxiciteit
  • Virale en bacteriële belasting
  • Pancreasinsufficiëntie
  • Hormoonbalans

De therapeut maakt een vertaalslag naar de praktijk en voorziet je van een uitgebreide analyse en advies. Hiermee leer je bewuster kijken naar je voedingspatroon en leefstijl.